erp productie 2021

Trenduri din industria sistemelor ERP pentru producție în 2021

Noul an reprezintă o oportunitate de a privi spre viitor, dar și de a reflecta asupra schimbărilor apărute în anul anterior. 2020 a reprezentat un an al adaptării. Organizațiile au fost nevoite să adopte reglementări speciale, noi modalități de lucru și noi tehnologii. Astfel, 2021 reprezintă momentul perfect pentru fundamentarea și implementarea corectă a lor la nivelul întregului business. În continuare, vom analiza câteva direcții din acest an în dezvoltarea sistemelor ERP dedicate industriei de producție.

 

Migrarea în Cloud

Lockdown-ul global a determinat companiile să își revizuiască abordările tehnologice și să-și dezvolte agilitatea necesară în contextul actual. O parte dintre organizații nu au reușit să reacționeze la timp prin implementarea schimbărilor, în timp ce altele au avut succes în această direcție.

Multe dintre cele din urmă se bazau pe un sistem cloud și aveau posibilitatea de a accesa sistemul de oriunde, în orice moment. Flexibilitatea tehnologiei a reprezentat astfel un ingredient de succes în obținerea agilității pentru schimbare și a reacției rapide. În acest fel a devenit evidentă nevoia de soluții moderne, care să faciliteze adaptarea la condiții diverse și să asigure tranziția între diferite procese. Lipsa de adaptare a strategiei de business poate afecta radical competitivitatea business-ului, modificarea acesteia conform principiului agilității putând asigura succesul în condițiile actuale.

 

Îmbunătățirea experienței utilizatorului

Industria de producție nu e cunoscută pentru flexibilitate și pentru adoptarea timpurie a noilor tehnologii. Deși această caracteristică poate decala obținerea beneficiilor de către organizațiile care operează în domeniu, ea oferă șansa unei evaluări a experienței business-urilor care au implementat deja noile instrumente.

Dezvoltatorii ERP lucrează pentru a îmbunătăți continuu experiența utilizatorilor, astfel încât firmele din industria de producției beneficiază de un program de training redus și un timp mai rapid de valorificare. Mai mult, datorită acestei direcții, numărul organizațiilor care aleg soluții specifice industriei lor crește semnificativ, ele oferind o agilitate crescută și o flexibilitate sporită. Aceste sisteme vin cu funcționalități de bază precum analiza și planificarea cererii, trasabilitatea, dar și capacități de formulare a rețetelor la costuri reduce pentru producătorii de alimente și băuturi.

 

Implementarea la distanță

Deși anul precedent a fost unul inedit, el a adus cu sine dorința de a privi înainte prin adaptare, evitându-se astfel încetinirea proceselor. Capacitatea de a implementa un sistem ERP de la distanță a deschis noi posibilități, permițând formarea echipelor care să-și desfășoare activitatea remote. Au fost depășite astfel limitările geografice și a putut fi acumulat un talent nou.

Chiar și după eliminarea măsurilor de lockdown, multe companii vor implementa o revenire treptată la locul de muncă sau vor opta pentru continuarea activității remote. Echipele de livrare pot ajunge astfel la un echilibru eficient între munca pe teren și lucrul la distanță, iar clientul final va beneficia de o reducere semnificativă a cheltuielilor cu diferite proiecte, bugetele putând fi astfel redistribuite.

Echipele cu experiență în implementare și-au dezvoltat competențele tehnologice și au încorporat modalități noi de comunicare și de colaborare, pentru a simți îndeaproape prezența fiecărui membru. Anul 2020 a dat startul unor schimbări puternice la nivelul industriei de producției, care vor fi fundamentate în 2021.