Alfa Software preia expertiza și portofoliul Endeco și deschide o nouă verticală de soluții pentru agricultură

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business cu cea mai dinamică ascensiune pe piață, anunță că a preluat expertiza și portofoliul Endeco, împreună cu produsul software, Zefir. Astfel, Alfa Software deschide o nouă verticală de soluții software pentru domeniul agriculturii.

Endeco, companie activă de peste 20 de ani pe piața dezvoltării de software-uri integrate, are experiență demonstrată în analiza, elaborarea și implementarea soluțiilor IT. Decizia de a preda portofoliul și expertiza către Alfa Software a venit în contextul în care între cele două companii există deja o colaborare ce datează de mai mulți ani.

Printre principalii clienți care se bazează pe soluția software dezvoltată de Endeco și care intră, de acum, în portofoliul Alfa Software sunt Sipmilk Farm, Tober Agro, Fermele Ecologice Silvania. Cele trei companii preluate cumulează afaceri de peste 24 de milioane EUR.

„Noi lucrăm de mult timp împreună cu partenerii de la Endeco. Aveau deja încredere în colaborarea noastră, iar acest lucru a fost unul important pentru acest moment, deoarece știu ca clienții Zefir rămân pe mâini bune. Pentru companiile preluate în portofoliul Alfa Software, vor urma noi pași de dezvoltare a soluției informatice care să ducă la dezvoltarea accentuată a businessului lor.
Pentru noi, această etapă este una de bun augur, deoarece ne ajută să ne dezvoltăm și să ne orientăm și spre zona de agribusiness. În cel mai scurt tip, produsul Zefir va fi integrat în ASiS ERP și astfel, vom oferi soluții integrate, mai complexe, clienților noștri”, a spus Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

Preluarea Endeco și a soluției Zefir reprezintă o etapă importantă din strategia de creștere a Alfa Software, iar produsul software dezvoltat de Endeco va fi integrat în ASiS ERP. Astfel, prin integrarea Zefir în ASiS, sistemul devine și mai eficient, iar noua verticală agribusiness va completa celelalte arii de business: producție, servicii, construcții, reciclare, distribuție și retail.

Alfa Software are deja în portofoliu clienți din zona de agribusiness, pe partea de viticultură/vinificație și comerț cu inputuri agricole și cereale. Din aceștia, putem enumera: Cramele Recaș, Crama Liliacul, Agrotex Carei, Ardealul Carei, Glia Sătmăreană, etc. Acești clienți beneficiază de soluțiile specializate de digitalizare ale Alfa Software. Însă pe baza expertizei Endeco, aceste soluții vor putea fi duse la un alt nivel de personalizare și configurare.

Alfa Software este producătorul sistemului integrat ASiS ERP (Alfa Software Integrated System), bazat pe un concept propriu, care funcționează 100% online, de pe orice dispozitiv mobil (laptop, tableta, telefon cu IOS sau Android). Soluția ASiS ERP este un sistem informatic special proiectat pentru a oferi suport tuturor sectoarelor de business dintr-o companie, prin standardizarea proceselor decizionale sau de producție.

Despre Alfa Software
Alfa Software este o companie de IT cu capital privat românesc, activă de 26 de ani pe piață. Compania are sediul central în Cluj-Napoca, punct de lucru în Zalău și acoperire națională prin parteneri.
Compania este furnizor de soluții ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare și customizabile, care cresc randamentul business-ului prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are experiență de peste 15 ani pe produs.
În prezent, compania are peste 600 de clienți și dezvoltă sisteme ERP pentru 5 verticale majore de business: producțieconstrucțiiserviciitransporturi și utilități. Printre principalii clienți ai companiei se numără Cemacon, Brikston Leier, Ortoprofil, Deltamed, Arobs, Ardealul, Tirrena Scavi, Team Montage, Nova Grup, MG Tec Industry.