beneficii crm covid-19

5 beneficii ale unui sistem CRM în contextul pandemiei COVID-19

Procesele de business ale diferitelor companii au fost afectate de pandemia de coronavirus, fluxurile de funcționare fiind astfel puternic perturbate. Mai mult ca niciodată, organizațiile se îndreaptă spre soluții de automatizare și digitalizare, care pot să deschidă noi oportunități pentru acestea.

Printre ele se numără și software-urile CRM, care asistă companiile în procesele de zi cu zi și în creșterea funcționalității de operare. Conform Statista, chiar luând în considerare condițiile din prezent, este de așteptat ca până în 2050 profiturile în piața CRM să atingă valoarea de 80 de miliarde de dolari.

În continuare, vom prezenta 5 avantaje ale unui sistem CRM, aplicabile business-urilor din diferite industrii și dimensiuni.

 

  1. Reducerea costurilor

Din nefericire, pandemia a determinat diferite companii să reducă resursele existente, fie că vorbim de cele tehnologice, de personal sau de facilități. Cu toate acestea, o organizație are nevoie de anumite lucruri fundamentale pentru a-și aplica fluxurile de lucru.

Un software CRM constituie o tehnologie eficientă din punct vedere al costurilor și care poate oferi numeroase instrumente de îmbunătățire a funcționării unei companii. Astfel, statisticile arată că rentabilitatea investiției pentru un astfel de sistem este ridicată, ajungând până la 8,5 dolari pentru fiecare dolar cheltuit. În concluzie, un instrument simplu și eficient precum CRM-ul poate obține cele mai bune rezultate la cele mai reduse costuri.

 

  1. Minimizarea pierderii datelor

Fiecare business se confruntă cu cantități semnificative de date, începând de la informațiile despre clienți, continuând cu registrele de vânzări și ajungând până la rapoartele lunare. Toate acestea sunt indispensabile funcționării corecte a unei companii. Însă, în contextul de față, în care activitatea angajaților este perturbată și comunicarea între aceștia întâmpină tot mai multe dificultăți, extragerea datelor poate întâmpina dificultăți.

Sistemele CRM oferă posibilitatea stocării și gestionării datelor din multiple surse, colectându-le dintr-un punct extern și redirecționându-le cu ușurință către tablourile centrale. Cu ajutorul acestora te poți asigura că eviți pierderea informațiilor relevante și a oportunităților care pot rezulta de pe urma lor.

 

  1. Optimizarea și planificarea

Indiferent de natura business-ului, el nu poate supraviețui pe termen lung fără o planificare detaliată și bine formulată. Dificultatea realizării acesteia este însă accentuată de pandemia de coronavirus, alături de strategie ea devenind greu de gestionat, în special în contextul muncii de la distanță. Este necesar însă să existe o programare a activităților care să asigure atât o livrare a serviciilor sau produselor în timp util, cât și o supraveghere atentă a operațiunilor.

Un software CRM oferă instrumente de coordonare a sarcinilor pentru o îmbunătățire a productivității. Mai mult, el permite colectarea datelor relevante în locațiile corespunzătoare cu cea mai mare precizie. Informațiile acumulate cu ajutorul bazelor de date CRM oferă indicații cu privire la gestionarea anumitor procese de afaceri, oferind astfel un avantaj competițional important.

 

  1. Managementul conexiunilor și comunicării

Munca de la distanță a devenit o normă în prezent, distanțarea socială și evitarea contactului direct fiind măsuri impuse la nivel global. În condițiile în care personalul este răspândit în diferite locații, coordonarea și organizarea pot întâmpina dificultăți.

Soluțiile CRM sunt eficiente în gestionarea conexiunilor cu utilizatorii și clienții. Informațiile prezente în bazele de date pot fi accesate de multiple persoane, din orice locație, în timp real. În acest fel, angajații au un punct comun de referință și o idee clară asupra sarcinilor de îndeplinit.

Mai mult, sistemele CRM oferă opțiuni precum asistență prin chat sau email pentru gestionarea întrebărilor și problemelor clienților. De asemenea, prin intermediul acestora poate fi realizată o programare regulată a notificărilor și actualizărilor, spre beneficiul fiecărui utilizator.

 

  1. Stabilitate și siguranță pe termen lung

Situația actuală a constituit o surpriză pentru marea majoritate a companiilor, acestea fiind prinse nepregătite. Viitorul poate fi imprevizibil, iar business-urile trebuie să fie pregătite pentru orice, inclusiv pentru întâmpinarea unui context similar. Investiția în noi tehnologii reprezintă o sarcină costisitoare, în condițiile în care securitatea organizației nu prezintă cea mai mare stabilitate.

CRM-ul reprezintă un sistem eficient din toate punctele de vedere, care a contribuit semnificativ la dezvoltarea succesului companiilor în trecut. El integrează automatizarea în toate aspectele funcționării sale, scalabilitatea sa fiind astfel ridicată. O soluție CRM are un nivel ridicat de personalizare, putând încorpora sarcini complexe cu actualizări simple.

 

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care un sistem CRM reprezintă o alegere inteligentă pentru dezvoltarea business-urilor în contextul pandemiei de coronavirus. Cere un demo gratuit și află cum poate contribui o astfel de soluție la succesul companiei tale.