asis retail distributie

Cum poate ajuta ASiS ERP segmentele de retail și distribuție?

ASiS Retail & Distribuție asigură cu succes managementul tuturor activităților de distribuție, gestionând, în același timp, fluxurile de vânzare ale produselor, pentru fiecare canal de vânzare implicat.

Integrarea datelor într-o bază de date unică permite accesul în timp real la informații, de la ieșirea bunurilor din depozit, până la vânzarea acestora pe raft sau online. Automatizând procesele, ASiS Retail & Distribuție (LINK) contribuie la creșterea productivității și a vânzărilor, oferind următoarele beneficii:

  1. Integrarea activităților de distribuție, aprovizionare și încasare

ASiS Retail & Distribuție automatizează fluxul proceselor unei companii, reunind astfel activitățile de distribuție, aprovizionare și încasare în scopul dezvoltării predictibilității și a reducerii costurilor inutile.

Comenzile încheiate de agenții de vânzări sunt preluate automat și sunt disponibile imediat la sediu, fiind preluate pentru analiză și decizie (aprobare, pregătire de livrare).

  1. Implementarea unei strategii unitare de prețuri

Utilizarea soluției ERP permite construirea și implementarea unei strategii unitare de prețuri și discount-uri. Ea oferă agenților posibilitatea să vizualizeze prețurile preferențiale și promoțiile în curs, cu aplicarea automată a lor în momentul în îndeplinirii criteriilor setate în ERP.

  1. Creșterea satisfacției clienților

ASiS Retail & Distribuție nu contribuie doar la reducerea costurilor prin optimizarea procesului de aprovizionare în funcție de cerințele clienților, ci și la creșterea gradului de mulțumire a celor din urmă.

Sistemul reduce timpul de livrare al mărfurilor către clienți și pune accentul pe modalitățile de fidelizare: promoții, reduceri, sugestii. Toate aceste informații pot fi utilizate ulterior în cadrul campaniilor de marketing.

  1. Gestiunea eficientă a depozitului

ASiS realizează controlul intrărilor, ieșirilor și a inventarierii în depozit, cu precădere utilizând dispozitive mobile, asigurând astfel o conectare neîntreruptă, în timp real, la o bază de date unică.

Mai mult decât atât, în baza comenzilor de livrare, a stocului disponibil, a comenzilor de aprovizionare în curs sau a altor parametri specifici activității tale, software-ul calculează un stoc minim și generează un necesar de aprovizionare.

  1. Evaluarea exhaustivă a performanței vânzărilor

ASiS Retail & Distribuție asigură evaluarea în detaliu a performanței vânzărilor pe diferite nișe (agenți, promoții și clienți) prin intermediul rapoartelor și a indicatorilor grafici predefiniți sau personalizați.

Soluția permite și setarea targetelor comerciale pentru agenți și acordarea automată bonusurilor în funcție de realizări.

  1. Automatizarea vânzărilor în cadrul magazinului fizic

ASiS Retail & Distribuție beneficiază de o aplicație pentru vânzarea cu casă de marcat, care înlesnește lucrul cu interfețele de tip touchscreen pentru vânzare și cu codurile de bare.

Mai mult decât atât, ea permite consultarea stocului în timp real la magazin sau în alte locații ale companiei și optimizarea acestuia în conformitate cu istoricul de vânzări.

  1. Automatizarea vânzărilor în cadrul magazinului online

Modulul de eCommerce este integrat în timp real cu celelalte aplicații ale sistemului. Acest lucru permite actualizarea stocului pe website în funcție de numărul rezervărilor, intrărilor și ieșirilor din depozit, dar și utilizarea politicilor de prețuri (unitare sau exclusiv pentru online) setate în ERP.

  1. Controlul operațiunilor Business-to-Business

Soluția ERP facilitează relația dintre client și furnizor, oferind clienților posibilitatea să realizeze comenzi de livrare către furnizor printr-o interfață prietenoasă de tip web-based.

Ulterior, ea permite administrarea automată a comenzilor de la client pe diferite stări – operat, livrat, facturat.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile soluției ASiS Retail & Distribuție. Solicită un demo gratuit și află cum poate contribui aceasta la dezvoltarea business-ului tău.